Gyros

Elkészítési idő: 45 perc
Előkészítés: 30 perc
Sütés / főzés: 15 perc

Adagok: 4

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-hús
1 kk oregano
1 kk chilipor
1 kk bors

Tortilla lapok:
15 dkg liszt
3 ek olaj
1/4 cs. sütőpor
1/2 kk só
Saláta:
50 dkg káposzta
2 db paradicsom
3 db lila hagyma
Öntet:
2 dl tejföl vagy joghurt
1 kk chilipor
1 kk só

Leírás:
A húst vékony csíkokra vágjuk, fűszerezzük és egy órát hűtőben pihentetjük, majd kevés olajban 10-15 perc alatt megpirítjuk.
Öntethez a tejfölt vagy joghurtot chiliporral és sóval összekeverjük.
Tortilla lapok:
Összedolgozzuk az alapanyagokat 1 dl langyos vízzel, majd 5-6 gombócot csinálunk, kilapítjuk egészen vékonyra és palacsinta sütőben szárazon világosra sütjük amíg felpuffad.
Saláta:
A káposztát, paradicsomot, lila hagymát csíkokra vágjuk és lazán elkeverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése