Hamburger buci

 











Elkészítési idő: 150 perc

Előkészítés: 115 perc

Sütés / főzés: 15 perc


Adagok: 8 db


Hozzávalók:

375 g liszt

200 g tej

40 g vaj

30 g cukor

6 g só

1/2 friss vagy 1 cs. porélesztő

0,1 g c-vitamin

1 db tojás

1 dkg szezámmag


Leírás:

200 g lisztet a tejjel elkeverjük és állni hagyjuk 20-30 percet.

Hozzáadjuk a többi hozzávalót keverés közben sorrendben élesztőt belemorzsoljuk, c-vitamin, cukor, só, tojás, majd ráöntjük a maradék lisztet és a vajat, 10 percig dagasztjuk. 

Pihentetés 45 perc

8 db-ra osztás után gömböket készítünk és tepsire tesszük, 45 perc kelesztés következik.

Permetezzük vízzel és szórjunk rá szezámmagot.

Sütés 200 Celsius fokon 15 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése