Előkészítés: 30 perc
Sütés / főzés: 60 perc
Adagok: 4
Hozzávalók:
1 egész csirke
50 dkg kenyér morzsája
2 db csirkemáj
2 db csirkezúza
1 cs. petrezselyemzöld
ízlés szerint só
1 nyers tojás
lehet még ízlés szerint bors is
Leírás:
Egy evőkanál olajon megpirítjuk a kenyérmorzsát, azután a kockázott vagy darált májat és a zúzát hozzátesszük és még pirítjuk, belekeverjük a vagdalt zöldséglevelet, levesszük a tűzről és egy nyers tojást belekeverünk, amitől szépen összeáll és ezzel töltjük meg a csirke belsejét. Cérnával összetűzzük a nyílást és a húslevesben megfőzzük, besózzuk és kevés olajban vagy zsírban minden oldalát megpirítjuk. Meggy vagy egyéb szósszal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése