Májas hurka


Elkészítési idő:
Előkészítés: 160 perc
Sütés / főzés: 30 perc

Hány adagra elég?
Adagok: 8



Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj
1 kisebb fél sertésfej
20 dkg főtt rizs
1 tk őrölt bors
1 tk őrölt pirospaprika
só ízlés szerint (1 ek)
1 ek zsír
1 fej vöröshagyma
2 méter sózott vékonybél

Leírás:
A hagymát zsírban megdinszteljük, ha kihűlt a feje hús és a máj, ledaráljuk, hozzáadjuk a főtt rizst, fűszerezzük és megkeverjük alaposan majd az átöblített vékonybélbe beletöltjük. Ezután a hurka végeit forró abálólébe lógatjuk, hogy összeránduljon, így nem folyik ki.
Bélbe töltés nélkül is kitűnő egytálétel készíthető belőle, ha két réteg savanyú káposzta közepén rétegezzük és így sütjük meg egy tepsiben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése