Piacos lángos
Elkészítési idő:
Előkészítés: 70 perc
Sütés / főzés: 15 perc
Hány adagra elég?
Adagok: 4
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3,5 dl tej
2 dkg élesztő
1 mk só
1 lit. napraforgó olaj a sütéshez
Leírás:
Megdagasztjuk a tésztát (jó nyúlósra, inkább csillogjon) majd egy órát kelesztjük, ha legalább kétszeresére kelt akkor kiborítjuk egy előzőleg beolajozott tálcára, hogy ne ragadjon hozzá (nem árt a kezünket is olajozni). Előmelegítjük az olajat jó forróra, vágunk a kelt tésztából akkora darabokat, hogy lángosokat tudjunk lógatva nyújtani belőle, majd óvatosan pirosra sütjük mindkét felét.
Olajos sós fokhagyma zúzalékot kenhetünk a tetejére, de csak simán sózva is finom vagy tejföllel megkenjük és sajtot reszelünk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése