Előkészítés: 60 perc
Sütés / főzés: 20 perc
Adagok: 6
Hozzávalók:
6 tojás
12 dkg porcukor
2 dl tej
4 ek liszt
2 ek kakaópor
1 mk szódabikarbóna
Krém:
2 ek liszt
2 dl tej
20 dkg margarin
14 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 ek kakaópor
2 db banán
Leírás:
6 tojássárgáját 12 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 ek kakaóport és a szódabikarbónát, 4 ek liszttel, majd a tojásfehérje habját óvatosan belekeverjük. Ha megsült melegen feltekerjük.
Töltelék:
1 tojás, 2 ek liszt, 2 dl tej ezt sűrűre főzzük. 20 dkg margarint, 14 dkg porcukrot kikeverünk. Ha kihűlt összekeverjük a krémmel. Az egyik felébe kakaóport a másik felébe vanília cukrot keverünk. A felcsavart lapot kibontjuk, először a vaníliás krémet, majd a barna krémet kenjük rá, közepébe helyezzük a 2 db banánt, majd az egészet feltekerjük. Porcukorral hintjük a tetejét, de lehet akár fehér csokimázzal leönteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése