Elkészítési idő: 60 perc
Előkészítés: 30 perc
Sütés / főzés: 30 perc
Adagok: 8
Előkészítés: 30 perc
Sütés / főzés: 30 perc
Adagok: 8
Hozzávalók:
1 db tepsi nagyságú ostyalap
6 tojás
20 dkg cukor
20 dkg darált dió
4 ek zsemlemorzsa
fél csomag sütőpor
Töltelék:
2 dl tej
4 ek liszt
2 tojássárgája
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 ek liszt
2 tojássárgája
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
6 tojás fehérjét habbá verjük majd tovább a 20 dkg cukorral, ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, a darált diót, 4 ek zsemlemorzsát és a sütőport.
A tepsiben lévő ostyalapra öntjük és 30 percig sütjük, attól függ milyen nagyságú a tepsi.
A tölteléknél a tejet és a lisztet sűrűre főzzük, majd a 2 tojássárgáját belekeverjük, a vajat a porcukorral kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, ezt ráöntjük a tésztára, a tetejére csokireszeléket vagy darált diót szórunk és mehet a hűtőbe egy keveset, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése