Elkészítési idő:
Előkészítés: 120 perc
Sütés / főzés: 30 perc
Hozzávalók:
30 dekagramm liszt
10 dekagramm darált tepertő
5 dekagramm ráma
1 evőkanál tejföl
1 darab tojássárgája
1 teáskanál fehér bors
2 dekagramm élesztő
fél deciliter langyos tej
1 teáskanál barna cukor
1 teáskanál só
Leírás:
Az élesztőt tejjel és barna cukorral felfuttatom, a többi hozzávalóhoz öntöm, dagasztom és 1 óráig pihentetem. Ha sietek nem hajtogatom de könnyebb lazább lesz a tészta ha kétszer hajtogatom, egyszerűen úgy, hogy kétszer feltekerem és nyújtom félóránként. A tésztát vastagabbra nyújtom és késsel bevagdosom és kiszaggatom a pogácsákat, tojással kenem és plusz fél órát kelesztem, azután kb. 25 perc sütés.
Sütés / főzés: 30 perc
30 dekagramm liszt
10 dekagramm darált tepertő
5 dekagramm ráma
1 evőkanál tejföl
1 darab tojássárgája
1 teáskanál fehér bors
2 dekagramm élesztő
fél deciliter langyos tej
1 teáskanál barna cukor
1 teáskanál só
Az élesztőt tejjel és barna cukorral felfuttatom, a többi hozzávalóhoz öntöm, dagasztom és 1 óráig pihentetem. Ha sietek nem hajtogatom de könnyebb lazább lesz a tészta ha kétszer hajtogatom, egyszerűen úgy, hogy kétszer feltekerem és nyújtom félóránként. A tésztát vastagabbra nyújtom és késsel bevagdosom és kiszaggatom a pogácsákat, tojással kenem és plusz fél órát kelesztem, azután kb. 25 perc sütés.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése