Krémes tészta /hájas/
Elkészítési idő:
Előkészítés: 150 perc
Sütés / főzés: 30 perc
Hány adagra elég?
Adagok: 6
Hozzávalók:
Tészta:
1 kg liszt
0,5 kg háj
1 db tojássárgája
2 kk ecet
pici só
annyi víz amennyit felvesz
Krém:
4 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 lit. tej
5 dkg vaj
Leírás:
A tészta fele 4 leveles lapra elegendő, a másik felét lefagyaszthatjuk vagy készíthetünk belőle hájas kiflit, sajtosrúdat vagy habrolót is.
25 dkg lisztet a 0,5 kg hájjal összekeverjük, a 75 dkg liszthez teszünk egy tojás sárgáját 2 kk ecetet és egy pici sót majd ebből rétes tésztát kinyújtjuk, rákenjük a lisztes hájat és háromszor újból kinyújtjuk, úgy hogy közben fél órát pihenni hagyjuk.
Elfelezzük és két lapot nyújtunk belőle és egyenként közepes hőfokon megsütjük világos zsemle színűre.
Krém:
4 tojás fehérjét 4 ek cukorral habosra keverünk majd a 4 tojássárgáját 2 ek cukorral kikeverem majd 6 ek lisztet teszünk bele és kevés tejjel összekeverjük, majd egy liter forralt tejbe főzzük bele, ha felforrt levesszük a tűzről és belekeverjük a tojásfehérje habot és kevés vajjal dúsítjuk. Majd a két lap közé töltjük és a tetejét porcukorral szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése