Elkészítési idő:
Előkészítés: 150 perc
Sütés / főzés: 30 perc
Hány adagra elég?
Adagok: 8
Hozzávalók:
1 kg liszt
50 dkg háj
1 db tojássárgája
2 kk ecet
fél üveg szilvalekvár
csipet só
annyi víz amennyit felvesz
A tészta 2 sütésre elegendő, a másik felét lefagyaszthatjuk vagy készíthetünk belőle krémes lapot, sajtosrúdat vagy habrolót is.
25 dkg lisztet a 0,5 kg hájjal összekeverjük, a 75 dkg liszthez teszünk egy tojás sárgáját 2 kk ecetet és egy pici sót majd ebből rétes tésztát kinyújtjuk, rákenjük a lisztes hájat és háromszor újból kinyújtjuk, úgy hogy közben fél órát pihenni hagyjuk.
Egész vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerint kiszaggatjuk vagy kockára vágjuk, egyik felére szilvalekvárt vagy bármilyen töltelékkel készíthetjük, ráhajtjuk a másik felét és a széleit villával lenyomkodjuk azután sütjük, a végén mikor kissé kihűlt porcukorral hintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése